lørdag den 16. november 2013

Sjokulátabollar

Leygardagin bakaði eg sjokulátabollar. 
Eg fari ongantíð at eta nakað annað aftur!


Myndina havi eg tikið av tí síðuni, har eg fekk uppskriftina. Og her kemur hon:

50 g ger
100 g smør
4 dl mjólk
1 tsk groft salt
2 spsk sukur
2 egg
uml. 800 g mjøl
100 g myrka sjokulátu. Eg brúkti sjokulátaknappar

_____________________________________________________________________


 1. Smelta smørið og rør tað saman við mjólkini
2. Petta gerið og rør til tað er upployst
3. Rør sukur, salt og egg uppí
4. Blanda mjølið í deiggið, til tað er sum tjúkkur greytur og rør sjokulátuna uppí
Elt restina av mjølinum í, eitt sindur í senn, til deiggið er mettað og er eitt sindur klistrut. Elt tað væl í 10 min.
5. Lat deiggið ganga í 1 tíma
6. Deil deiggið í 14 bollar
7. Lat bollarnar ganga á eini bakiplátu í 30 min.
8. Píska eitt egg og pensla bollarnar
9. Bakast  á 200 gradum í uml. 12 min. Til teir hava ein gyltan lit.




Vælgagnist :)

Upprunaliga uppskriftin er her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar