Leygardagin bakaði eg sjokulátabollar.
Eg fari ongantíð at eta nakað annað aftur!
Myndina havi eg tikið av tí síðuni, har eg fekk uppskriftina. Og her kemur hon:
50 g ger
100 g smør
4 dl mjólk
1 tsk groft salt
2 spsk sukur
2 egg
uml. 800 g mjøl
100 g myrka sjokulátu. Eg brúkti sjokulátaknappar
_____________________________________________________________________
50 g ger
100 g smør
4 dl mjólk
1 tsk groft salt
2 spsk sukur
2 egg
uml. 800 g mjøl
100 g myrka sjokulátu. Eg brúkti sjokulátaknappar
_____________________________________________________________________
1. Smelta smørið og rør tað saman við mjólkini
2. Petta gerið og rør til tað er upployst
3. Rør sukur, salt og egg uppí
4. Blanda mjølið í deiggið, til tað er sum tjúkkur greytur og rør sjokulátuna uppí
Elt restina av mjølinum í, eitt sindur í senn, til deiggið er mettað og er eitt sindur klistrut. Elt tað væl í 10 min.
5. Lat deiggið ganga í 1 tíma
6. Deil deiggið í 14 bollar
7. Lat bollarnar ganga á eini bakiplátu í 30 min.
8. Píska eitt egg og pensla bollarnar
9. Bakast á 200 gradum í uml. 12 min. Til teir hava ein gyltan lit.
2. Petta gerið og rør til tað er upployst
3. Rør sukur, salt og egg uppí
4. Blanda mjølið í deiggið, til tað er sum tjúkkur greytur og rør sjokulátuna uppí
Elt restina av mjølinum í, eitt sindur í senn, til deiggið er mettað og er eitt sindur klistrut. Elt tað væl í 10 min.
5. Lat deiggið ganga í 1 tíma
6. Deil deiggið í 14 bollar
7. Lat bollarnar ganga á eini bakiplátu í 30 min.
8. Píska eitt egg og pensla bollarnar
9. Bakast á 200 gradum í uml. 12 min. Til teir hava ein gyltan lit.
Vælgagnist :)
Upprunaliga uppskriftin er her
Ingen kommentarer:
Send en kommentar